Cotswold Remodeling

We are delighted to have obtained planning permission to undertake significant remodelling and extension of a pair of tired and poorly adapted stone cottages. 

RP4 02.jpg

Glass, Stone and Timber

We recently completed this two storey addition to connect the main house to a garden cottage. Traditional materials help the contemporary forms sit comfortably with the original buildings.


IMG_1205.jpeg

Work Experience

DuCroz Architects welcome their first work experience student from Burford School. We have been on site this morning and checked the progress of one of our barn conversion projects. 

IMG_1465.jpeg

Working at The Shard

We are delighted to be working with Warwick Business School who are expanding their existing education facilities with offices, meeting rooms and a large lecture theatre on level 13. 

The Shard Interior Fit Out DuCrozarchitects.JPG
IMG_9081.JPG

Beautiful Brickwork

Handmade bricks laid in traditional garden bond have been expertly laid to face up the concrete retaining walls of the sunken garden at Southmoor Road.

Natural variation in hand made bricks give a timeless finish to this new face-work.

Natural variation in hand made bricks give a timeless finish to this new face-work.

Progress at The Old Bank

Wooldridge & Simpson managed a multitude of trades in effective simultaneous working to accelerate progress.

Re-plastering continues whilst other trades push on to meet our looming completion date.

Re-plastering continues whilst other trades push on to meet our looming completion date.

Beam & Block First Floor

A beam and block floor structure was installed in less then four hours to provide a first-floor structure with excellent acoustic and thermal mass properties.  The speed of installation allowed the first floor masonry to proceed ahead of schedule.

Sweeping the surplus grout following a speedy installation.

Sweeping the surplus grout following a speedy installation.

slab poured

Dense below-slab insulation was used to achieve Passivhaus thermal performance whilst maximising the beneficial thermal mass of the concrete.  The original cottage had good foundations but the original floor slab needed to be replaced.  A continuous slab was poured through the entire ground floor unifying the old and new parts of the project.